Stačí kupa cibule a dobrý vývar a výtečnou polévku s výraznou chutí máte na stole.
Suroviny na 6 porcí
1 kg cibule
1,2 l hovězího vývaru
100 ml bílého vína
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
bagetka
200 g sýra
tymián
sůl, pepř
Postup
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, osolte a duste 15 minut. Občas promíchejte. Poté poklici sundejte a nechte cibuli 50 minut karamelizovat. Průběžně míchejte.
Cibuli zaprašte moukou a 2 minuty restujte. Zalijte vínem, 2 minuty restujte a zalijte vývarem. Přidejte tymián a vařte 30 minut. Osolte a opepřete. Servírujte s bagetkou a rozpečeným sýrem.
Tags :
cibulačka