Malé taštičky z bramborového těsta s masovou náplní si zamilujete!
Suroviny na 3 porce
Na těsto
200 g brambor uvařených ve slupce
400 g polohrubé mouky
1 vejce
100 ml vody
sůl
Na náplň
1 cibule
300 g mletého hovězího masa
1 stroužek česneku
1 lžíce oleje
1 lžička rozmarýnu
sůl, pepř
Postup
Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte mouku, vejce, vodu a sůl a zpracujte těsto.
Na oleji orestujte cibuli a plátky česneku. Přidejte maso, osmažte a přidejte sůl, pepř a rozmarýn.
Těsto rozpulte a vyválejte a poté vykrajujte kroužky o průměru 8 až 10 cm. Do středu dejte směs, okraje přehněte a přimáčkněte.
Pirohy vařte v osolené vodě, dokud nevyplavou. Servírujte s osmaženou cibulkou.
Tags :
pirohy