Chuťovka, kterou bude chtít každý váš host ochutnat. A určitě si řekne i o recept.
Ingredience
300 g mletého hovězího masa
3 červené papriky
3 žluté papriky
1 a ½ cibule
6 polévkových lžic rajčatového pyré
3 chilli papričky
olej
sůl a pepř
tvrdý sýr
starší chléb
petržel
Postup
Papriky důkladně zbavte jádřinců a nakrájejte je na malé kostičky, cibuli a chilli papričku nakrájejte nadrobno.
Na pánvi rozehřejte trochu oleje, nechte na něm zesklovatět cibuli, přidejte chilli, mleté maso a nechte orestovat. Dále přidejte papriky, rajčatové pyré, osolte, opepřete a nechte dusit 10–15 minut.
Plátky chleba opečte venku na grilu před podáváním, ať jsou krásně křupavé, rozprostřete na ně směs a posypejte je strouhaným sýrem. Podávejte s trochou, ideálně domácí, pertržele. Ta nejenom chuť ještě zlepší, ale navíc vylepší i design pokrmu.
Něco navíc
Ďábelská směs na topinky se může servírovat i v „lehčí“ variantě – na topinkách opečených nasucho v topinkovači. Nebudou tak nasáklé olejem.