TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Slané koláčky se špenátem a bylinkami jsou výborným pohoštěním nebo chuťovkou k vínu.

Suroviny na 16 kusů

300 g listového těsta
2 hrsti baby špenátu
2 hrsti listového špenátu
hrst oregana
hrst bazalky
zakysaná smetana
3 stroužky česneku
150 g tvrdého sýra
koření (majoránka, koriandr, pepř, rozmarýn)
vejce na potření

Postup

Špenát spařte a vyždímejte. Bylinky očistěte. Do nastrouhaného sýra přidejte utřený česnek a tolik zakysané smetany, aby vznikla hustá roztíratelná pasta.

Rozválené těsto potřete pastou, okořeňte a přidejte bylinky a špenát. Odspodu srolujte a nakrájejte na plátky. Ty potřete rozšlehaným vejcem a upečte dozlatova.

 

Tags : šneci

Nenechte si ujít další zajímavé články