Kynuté buchty plněné ovocem a přelité vanilkovým krémem.
Suroviny na 4 porce
Na buchty
600 g polohrubé mouky
špetka soli
2 žloutky
350 ml vlažného mléka
100 ml oleje
1 sáček sušeného droždí
4 lžíce cukru
meruňky
Na šodó
750 ml mléka
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
Postup
Z droždí, trošky cukru a mléka nechte vzejít kvásek. Pak ho vlijte do mouky se solí, přidejte ostatní přísady a vypracujte těsto, které nechte vykynout. Tvořte buchty a plňte je meruňkami. Potřete je žloutkem a pečte při 190 ºC dozlatova.
V hrnci rozehřejte mléko. V části rozmíchejte pudink. Vlijte ho zpět do teplého mléka, přisypte cukry a míchejte do zhoustnutí.