TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jídlo jako stvořené pro letní večeři.

Potřebujete

250 g mletého hovězího
2 cibule nakrájené na kostičky
4 mrkve nakrájené na drobné kostičky
2 lžíce worcesteru
2 lžíce rajčatového pyré
2 kostky hovězího bujónu
1 lžičku škrobové moučky
900 g brambor
3 pastináky nakrájené na kousky
100 ml mléka
sůl
pepř

Postup

V kastrolu nasucho opečte za stálého míchání hovězí maso. Až se zbarví dohněda, přidejte karotku, cibuli a opékejte pět minut.

Do opečeného masa se zeleninou vmíchejte worcester a rajčatové pyré. Bujónové kostky rozdrobte do 400 ml horké vody a přiveďte ji k varu. Bujón přilijte k masu a vše za občasného míchání duste asi 40 min, dokud šťáva nezhoustne a mrkev nezměkne. Maizenu rozmíchejte ve 2 lžičkách vody, vmíchejte do masové směsi a 1 min povařte.

Brambory a pastináky uvařte doměkka. Sceďte je a rozmačkejte se solí, pepřem a horkým mlékem tak, až získáte pyré. Masovou směs rozprostřete do zapékací misky, na povrch dejte pyré, rozprostřete je a ozdobně zbrázděte vidličkou. Zapékejte půl hodiny při 200 °C.

 

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články