Zralé mango poznáte tak, že je trochu měkké na dotek a při rozkrojení pouští šťávu. To je správný plod pro tento salát.
Suroviny na 2 porce
200 g kuřecích prsou
slunečnicový olej
150 g římského salátu
1 avokádo
1 zralé mango
šťáva z limetky
sůl
Postup
Osolená kuřecí prsa opečte na slunečnicovém oleji a nechte vystydnout. Poté je nakrájejte na silnější plátky. Avokádo a mango přepulte, vypeckujte, oloupejte a rozkrájejte na větší kusy. Když je ještě potřete limetkovou šťávou, dosáhnete toho, aby nezhnědly.
Do misky nebo hlubokého talíře naaranžujte listy římského salátu, kousky ovoce a kuřecí plátky.
Nakonec zakápněte zbytkem limetkové šťávy, ozdobte řeřichou a můžete ihned podávat. Třeba s toustem.