Rychlá a chutná letní buchta, kterou zvládne upéct každá kuchařka.
Ingredience
4 vejce
100 ml rostlinného oleje
100 ml mléka
150 g moučkového cukru
balíček vanilkového cukru
160 g polohrubé mouky
balíček prášku do pečiva
Postup
Do mixéru dejte 4 žloutky, rostlinný olej, mléko, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g moučkového cukru a mixujte zhruba 2 minuty.
Pak vlijte do mísy, přidejte postupně polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh ze 4 bílků. Dobře promíchejte a vlijte na vymazaný a vysypaný plech. Poklaďte ovocem.
Pečte v mírně nahřáté troubě asi 20 minut (zkuste špejlí). Po upečení pocukrujte. Je moc dobrá, krásně nadýchaná a obvykle se sní během jednoho odpoledne.
Tags :
bublanina