Vypadají jako boloňské špagety, ale jsou tisíckrát lepší.
Ingredience
1 balení špaget
500 g mletého hovězího masa
1 plechovka protlaku
3 dcl červeného vína
3 mrkve
1 velká cibule
hrst čerstvé bazalky
sůl, pepř
1 dcl olivového oleje
sýr grana padano či parmazán
Postup
Oloupejte si cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Obdobným způsobem nakrájejte také mrkev. Špagety si uvařte podle návodu, který naleznete na jejich obalu.
Ve velké pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibulku. Zhruba po třech minutách přidejte mrkev. Restujte další tři až čtyři minuty.
Nyní na pánev přidejte mleté maso a krátce orestujte. Osolte a opepřete. Teď přichází čas zalít pánev vínem. To nechte pět minut vařit, pak se vám zredukuje.
Přidejte protlak, promíchejte a pánev přikryjte pokličkou. Nechte probublávat přibližně patnáct minut. Nakonec dochuťte solí a hrstí nastrouhaného sýru.
Na talíř nejprve nandejte špagety, na ně přidejte omáčku a posypejte bazalkou.