Červená řepa je nejen neskutečně zdravá, ale také chutná.
Suroviny
6 hlaviček řepy
2 červené cibule
1,5 l zeleninového vývaru
100 ml řeckého jogurtu
1 mrkev
2 bobkové listy
pár kuliček nového koření
čerstvý či sušený tymián
sůl a pepř
4 lžíce oleje
Postup
Čerstvou řepu si zabalte do alobalu a pečte doměkka v troubě předehřáté na 220 °C.
Řepu rozkrájejte i se slupkou na větší kostky. Oloupejte i mrkev a cibuli a rovněž nakrájejte na kostky.
Na oleji si opečte cibuli, řepu i mrkev. Přidejte bobkový list, tymián a nové koření, sůl a pepř a zalijte vývarem.
Vařte 20 minut a pak rozmixujte. Polévku podávejte s řeckým jogurtem.
Náš tip
K pečené řepě se hodí i pečený česnek. Můžete ho dát vcelku péct společně s řepou a pak přidat do polévky anebo jím polévku jen dozdobit.