Dezerty do skleničky jsou na léto dokonalé. Využijete přitom zpracování ovoce v té nejlepší, tedy čerstvé podobě. Dezert příjemně osvěží a jeho příprava zabere jen chvilku.
Ingredience
250 g mascarpone
250 g smetany na šlehání
1 vanilkový cukr
1 hrnek ovesných vloček
2 lžíce nasekaných oříšků
3 lžíce medu
300 g jahod
lístky máty k dozdobení
Postup
Ovesné vločky, med a ořechy promíchejte. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova. Nechte ji vychladnout a pak ji rozdrťte. Mascarpone prošlehejte se smetanou a vanilkovým cukrem.
Polovinu směsi rozdělte do skleniček. Přidejte vrstvu pečených vloček, jahody a zbytek krému. Navrch dejte opět jahody i vločky. Před podáváním dejte chvíli zchladit.