Snídaně bez mazance? To by snad ani nebyly Velikonoce!
Suroviny
300 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody (nebo prášku do pečiva)
kůra z jednoho citronu a z jednoho pomeranče
šťáva z 1 citronu
šťáva z 1 pomeranče
2 polévkové lžíce rumu
1 polévková lžíce rumové tresti
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
70 g másla
2 vejce
2 ks bílého jogurtu z Valašska (každý o množství 150 g)
1 vejce na potření
Postup
Nejprve si smícháme hladkou mouku se sodou a nastrouhanou kůrou z omytého ovoce. Poté si ušleháme máslo s vanilkovým a moučkovým cukrem, vejci, šťávou z ovoce a rumem. Přidáme Bílý jogurt z Valašska. Tuto směs smícháme s moukou a vypracujeme těsto. Pokud se nám těsto zdá řídké, přidáme mouku. Vytvarujeme bochánek, který přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut odpočinout.
Podáváme ho posypaný moučkovým cukrem.