Skvělá chuťovka k pivu, ocení ji jako rychlé občerstvení i mlsní vegetariáni.
Ingredience
4 středně velké cibule
50 g hladké mouky
3 vejce
2 lžíce vody
sůl
½ kypřicího prášku do pečiva
olej na smažení
Na dip
180 g bílého tučného jogurtu
2 stroužky česneku
čerstvá petrželka
sůl
pepř
Postup
Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Cibulové plátky dáme do vařící vody na zhruba minutu a následně vzniklé kroužky necháme okapat.
Nejdříve promícháme vejce s vodou a přidáme kypřicí prášek a pak i mouku a špetku soli.
Na pánvi rozpálíme olej. Cibulové kroužky obalíme v připraveném těstíčku a následně zprudka smažíme dozlatova.
Česnekový dip
Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Ozdobíme petrželkou.
Tags :
cibulové kroužky