Vejce vařená natvrdo podáváme s různými přílohami, rozpůlená plníme nebo obkládáme, při jejich přípravě používáme pomazánky, saláty i pěny. Jsou proto velmi vděčnou variantou ultra rychlého pohoštění, po kterém se obvykle jenom zapráší.
Ingredience
10 vajec
4 lžíce plnotučné hořčice
100 g šunkového salámu vcelku
sůl
pepř
Na ozdobu
vlašské ořechy
cherry rajčata
paprika
strouhaný sýr (podle chuti)
Postup
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Rozpůlíme je, do připravené misky vyndáme žloutky a spodní část vejce seřízneme narovno (zabráníme tím tomu, aby na misce klouzala).
Šunkový salám nastrouháme nadrobno (dobré je ho dát na asi 20 minut do mrazáku, lépe se pak strouhá).
Ze žloutků, hořčice, salámu, soli a pepře umícháme hladkou pomazánku. Vejce naskládané na misce plníme cukrářským pytlíkem připravenou směsí. Zdobíme dle chuti.