Ještě nikdy jste kaštanový krém neochutnali? Určitě si ho zamilujete.
Ingredience
500 g kaštanů
500 ml plnotučného mléka pokojové teplotu
180g krupicového cukru
1 čajová lžička vanilkového aromatu
špetka soli
Postup
Všechny kaštany si nařežte do křížku. Do hrnce si dejte vařit vodu a jakmile začne bublat, nasypejte do ní kaštany. Vařte pět minut. Jakmile kaštany vychladnou, oloupejte jte.
Opět je vložte do kastrolu, přelijte je mlékem, přidejte, cukr, vanilku a také špetku soli. Vařte asi deset minut, dokud nebudou kaštany úplně měkké.
Nechte směs vychladnout a jakmile bude mít pokojovou teplotu, přendejte ji do mixéru a pořádně rozmixujte. Je-li příliš hustá, přidejte trochu mléka. Krém můžete konzumovat jen tak, nebo si ho namazat na pečivo. Skvěle také chutná v kobinaci s vánočkou.
Tip redakce
Do krému můžete rovněž přidat nastrouhaný kokos nebo kousky hořké čokolády.