Je to lahůdka, kterou by měl aspoň jednou ochutnat každý.
Ingredience
kachní játra
1 kyselé jablko
Calvados
1/2 hrnku hladké mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
2 lžíce limetové šťávy
1 lžička citronové kůry
sůl, pepř
čerstvá petrželka
Postup
Na pánev vsypejte třtinový cukr a nechte ho zkaramelizovat. Poté ho zalijte trochou vody.
Jablko oloupejte nakrájejte na kostičky. Přidejte Calvados, limetovou šťávu a trochu nastrouhané citronové kůry.
Na talíři si smíchejte mouku, trochu soli a pepře a obalte v ní játra. Játra orestujte na rozpálené pánvi. Podávejte se zkaramelizovanými jablky a čerstvým salátkem.
Náš tip
Orestovaná kachní játra můžete podávat také s hruškovým pyré.
Tags :
Foie gras