TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Klasický bramborák známe všichni, ale co takhle si ho naservírovat s brusinkovou zavařeninou a česnekovým dipem?

Ingredience

500 g brambor
100 g hladké mouky
4 stroužky česneku
100 ml mléka
1 lžíce sušené majoránky
2 vejce
sůl a pepř
tuk na smažení

Na dip

3 stroužky česneku
200 g zakysané smetany
1 lžička citronové šťávy
sůl a pepř

Postup

Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Nechte je 10 minut odstát a vykapanou vodu slijte.

Zalijte je vlažným mlékem, přidejte prolisovaný česnek, majoránku, mouku, obě vejce a podle chuti také sůl a pepř.

Pořádně směs promíchejte, a pokud je příliš řídká, přidejte ještě trochu mouky.

Ve vyšší pánvi si rozehřejte rostlinný olej nebo sádlo a naběračkou si naberte těsto. Rozetřete ho na pánev tak, aby placka byla silná přibližně půl centimetru. Jakmile je spodní část osmažená dozlatova, bramborovou placku obraťte.

Všechny bramboráky nechte po osmažení okapat na talíři, nejlépe je prokládejte ubrouskem, aby nasákl přebytečnou mastnotu.

Nyní si do misky prolisujte stroužky česneku, přidejte balení zakysané smetany a dip dochuťte čerstvě vymačkanou citronovou nebo limetovou šťávou. Opět promíchejte, aby se chutě spojily dohromady.

Dip dochuťte pepřem. Se solí opatrně. Nesmíme totiž zapomenout na to, že česnek je sám o sobě dostatečně slaný.

Bramboráky servírujeme na talíř přelité brusinkovou marmeládou a s mističkou, do níž dáme česnekový dip.

Případně můžete bramboráky rovnou servírovat ozdobené lžičkou brusinek a lžičkou česnekového dipu. Máte-li doma čerstvou bylinku, například řeřichu, použijte ji na dozdobení.

Náš tip pro lepší chuť

Chcete si cmundu ozvlášťnit ještě víc? Přidejte do bramborového těsta trochu nastrouhaného muškátového oříšku, který bramborák zjemní a dodá mu velmi netradiční a lahodnou chuť. Ale nepřežeňte to, čtvrt čajové lžičky bohatě postačí.

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články

Islandští Bonnie a Clyde zabíjeli vlastní děti
epochalnisvet.cz

Islandští Bonnie a Clyde...

Dva uprchlíci s pronásledovateli v zádech balancují...
Bála jsem se, aby ten krasavec nebyl ženatý
skutecnepribehy.cz

Bála jsem se, aby ten...

Seznamování se s muži je věda. Myslela jsem,...
Tajemství alchymie: Jak se měnilo stříbro ve zlato?
epochaplus.cz

Tajemství alchymie: Jak se...

Na rozdíl od podvodníka Edwarda Kelleyeho, se Michal...
Ovesná kaše s hruškou
nejsemsama.cz

Ovesná kaše s hruškou

Ovoce je vítanou součástí vydatné snídaně, kromě...
Hollywoodský zámek se špetkou koření
rezidenceonline.cz

Hollywoodský zámek se špetkou...

Jedna pohádka skončila a začíná druhá. Tak nejspíš...
Vynález mikrobiologa R. R. Rifea: Dá se rakovina vyléčit během tří minut?
enigmaplus.cz

Vynález mikrobiologa R. R. Rifea:...

Royal Raymond Rife (1888–1971) je...
Šoupli komunisté zachránce Zápotockého do kriminálu?
historyplus.cz

Šoupli komunisté zachránce...

Přijelo si pro něj gestapo. Naloží ho do...
Zápisy do prvních tříd již běží, jsou vaše děti připravené? Otestujte je!
21stoleti.cz

Zápisy do prvních tříd již...

Zahájení školní docházky je...
Nálada jako aprílové počasí: Co s tím?
panidomu.cz

Nálada jako aprílové počasí:...

Výkyvy naší psychiky nás někdy dokáží dostat na...
Kostel sv. Vincence v Liberci: Krása z červených cihel
epochanacestach.cz

Kostel sv. Vincence v Liberci:...

Většinu kostelů najdeme na hlavních...
Mezi moderátory Šípem a Krausem to vře?
nasehvezdy.cz

Mezi moderátory Šípem a...

Jestli se dá na...
Stylová oslava jara: Velikonoční brunch v restauraci ZEM nabídne hravou symfonii chutí a barev
iluxus.cz

Stylová oslava jara:...

Restaurace ZEM zve na...