Základem dokonalého pokrmu je kvalitní klobáska nebo párek s více než 70 % masa.
Suroviny
250 g čočky
200 g klobásy nebo párku
1 větší cibule
2 stroužky česneku
ocet
cukr krystal
olej na restování
sůl, pepř
čerstvá jarní cibulka nebo šalotka na ozdobu
Postup
Čočku namočte den dopředu. Na oleji orestujte cibulku, přidejte čočku a prolisovaný česnek. Ochuťte solí, pepřem a směs povařte. Podle chuti ji ochuťte octem a cukrem.
Záleží na tom, jestli máte rádi čočku kyselejší nebo sladší. V jiné pánvi na oleji osmažte na kolečka nakrájenou klobásu nebo párek. Klobásu přidejte do čočky. Ozdobte jarní cibulkou.
Náš tip
Chcete si pochutnat na něčem ostřejším? Pak do čočky přidejte špetku chilli.
Tags :
klobása