Suroviny
1-2 papriky
3-4 rajčata
1 středně velká cibule
pažitka
300 ml minerální vody
špetka soli
vinný ocet nebo citronová šťáva
několik kostek ledu
Postup
Zeleninu opláchneme. Papriky v troubě nebo na plotýnce ze všech stran opečeme, vložíme je do mikrotenového sáčku a po 10 minutách z nich odstraníme slupky i se stopkami a semeníky.
Rajčata vložíme krátce do vroucí vody, přelijeme studenou vodou a oloupeme je. Cibuli oloupeme. Do mixéru nalijeme část minerálky, postupně přidáme dužinu z paprik, překrojená rajčata, cibuli a část petrželky.
Dochutíme solí, octem nebo citronovou šťávou a dolijeme zbylou minerálkou. Z citronové šťávy a nadrobno nakrájené pažitky připravíme na okraji sklenic ozdobnou krustu. Nápoj rozdělíme do sklenic, popřípadě, pro větší osvěžení, přidáme po několika kostkách ledu.