Nadýchaná piškotová roláda plněná jahodovým krémem je výborný dezert.
Suroviny
Na těsto
6 vajec
6 lžic polohrubé mouky
6 lžic krupicového cukru
pečicí papír
Na krém
240 g másla
160 g moučkového cukru
3 žloutky
3 jahody + na ozdobení
Postup
Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny, do které po částech vmíchejte mouku. Připravené těsto rozetřete na plech vystlaný pečicím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 8 minut.
Horký plát překlopte na vlhkou utěrku. Opatrně stáhněte pečicí papír a pak jej pomocí utěrky srolujte a nechte vychladnout.
Žloutky utřete s moučkovým cukrem a máslem. Pak vmíchejte rozmačkané jahody.
Rozvinutý plát potřete větší částí krému, sviňte do rolády a povrch potřete zbylým krémem a ozdobte jahodami. Dejte zatuhnout.