TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Klasickou dýňovou polévku zná snad každý, ale tu s mrkví a sladkým bramborem jste možná ještě nejedli.

Suroviny

1 střední dýně Hokkaido
3 velké mrkve
1 velký batát neboli sladkou bramboru
1,5 l zeleninového vývaru
3 lžíce másla
1lžíce kari koření
120 ml smetany na vaření nebo ke šlehání
sůl, pepř
opražená dýňová semínka

Postup

Ve větším hrnci na másle orestujte nakrájenou dýni Hokkaido. Dále orestujte na kostky nakrájenou mrkev a sladkou bramboru a smíchejte s orestovanou dýní. Zeleninu zalijte horkým vývarem. Vařte přibližně 20 minut.

Polévku rozmixujte a podle chuti přidejte sůl, pepř a kari koření. Polévku ještě trochu provařte a úplně nakonec do ní vmíchejte smetanu na vaření. Dýňovou polévku podávejte pokapanou smetanou, případně použijte nasucho opražená dýňová semínka.

 

 

Tags : Dýňovka

Nenechte si ujít další zajímavé články