Na víně nešetřete. Z nekvalitní doslazované směsky nikdy nic kloudného neuvaříte. To platí i v případě cibulačky s křupavými topinkami a sýrem, který se rozpouští na jazyku.
Potřebujete
4 velké cibule
100 ml kvalitního bílého vína
200 ml kuřecího vývaru (nejlépe domácího)
200 g tvrdého sýra výraznější chuti
tymián
olivový olej
máslo
bagetu
sůl, pepř
Postup
Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. V kastrolu rozehřejte tři lžíce másla a cibuli na něm orestujte.
Když začne zlátnout a přichytávat se ke dnu, sundejte hrnec z plamene a počkejte asi tři minuty. Poté k cibuli přidejte rozemnutý tymián, vraťte kastrol na plamen a přilijte víno a vývar. Na malém plameni nechte polévku probublávat.
Mezitím bagetu nakrájejte na plátky a ty osmažte dokřupava na olivovém oleji. Sýr nastrouhejte.
Polévku rozdělte do misek a navrch dejte topinky. Vše posypejte bohatě sýrem. Misky dejte do trouby pod gril a nechte sýr, aby se úplně rozpustil. Polévku ihned podávejte. .