Jemné palačinky plněné žloutkovým krémem s mascarpone a borůvkami chutnají božsky.
Suroviny na 12 kusů
Na těsto
160 g hladké mouky
3 vejce
320 ml polotučného mléka
40 g rozpuštěného másla
špetka soli
máslo na smažení
Na krém
200 g mascarpone
2 žloutky
120 g zakysané smetany
40 g moučkového cukru
1 lžička citronové kůry
asi 500 g borůvek
Postup
Všechny suroviny na těsto vyšlehejte metličkou, až vznikne hladké řídké těsto, které nechte 30 minut odležet v lednici. Poté usmažte na másle palačinky.
Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mascarpone, zakysanou smetanu a citronovou kůru a vše krátce prošlehejte.
Palačinky potřete krémem, navrch rozložte borůvky a zabalte. Před podáváním můžete pocukrovat moučkovým cukrem.
Tags :
palačinky