Tvaroh můžete nakombinovat s ricottou nebo také řeckým jogurtem. Ovoce použijte podle sezony nebo podle toho, jaké máte u vás doma rádi.
Ingredience
Na 1 kulatou formu
300 g kakaových sušenek
150 g másla
600 g měkkého tvarohu
1 želatina v prášku do krému
200 g moučkového cukru
300 g malin nebo jiného drobného ovoce
Postup
Sušenky nadrťte pomocí válečku nebo je rozmixujte v robotu. Přidejte změklé máslo a rukama důkladně propracujte, až vznikne drobivá směs. Tu pak napěchujte na dno koláčové formy. Tvaroh prošlehejte s cukrem. Želatinu do krému připravte podle návodu na obalu.
Vmíchejte ji do tvarohu a ten pak hned naneste na korpus. Krém pečlivě uhlaďte. Polovinu malin rozmačkejte, naneste navrch a přidejte ještě nerozmačkané ovoce. Koláč nechte uležet v chladu přibližně 4 hodiny a podávejte.