V jednoduchosti je síla – stačí těstoviny doplněné růžičkovou kapustou a trochou parmazánu a snadno vykouzlíte rychlý lahodný oběd či večeři.
Potřebujete
400 g těstovin
sůl
60 ml olivového oleje
3 stroužky česneku
chilli drcené
16 ks růžičkové kapusty
30 g parmazánu
Postup
Těstoviny (fusilli, penne, farfalle…) uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Pak je sceďte, trochu vody z vaření si dejte stranou a těstoviny vraťte do hrnce.
Zatímco se těstoviny vaří, na pánvi na olivovém oleji zahřívejte za občasného míchání na tenké plátky nakrájený česnek, chilli a napůl rozkrojené kapustičky asi 1–2 minuty.
Přidejte vodu z vaření těstovin a prohřejte další 1–2 minuty. Přidejte scezené těstoviny, osolte a promíchejte. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.