Koláč můžete podávat teplý i studený.
Ingredience
600 g hladké mouky
2 dcl olivového oleje
¼ lžičky soli
Na náplň
1,5 dcl oleje
1 cibule
600 g špenátu
10 vajec
130 g parmazánu
500 g sýru ricotta
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř
Postup
Sůl rozpusťte ve 350 ml vody. Mouku smíchejte s olejem a vodou. Vypracujte těsto a rozdělte ho na 3 kusy. Nechte hodinu kynout. Orestujte cibuli a přidejte špenát. Osolte ho a opepřete. Vmíchejte tři vejce a hrst sýra.
Vyšlehejte ricottu, 3 vejce a parmazán, muškátový oříšek a sůl. Z bochánku vyválejte plát a vyložte jím vymazanou formu. Vyválejte další bochánek a dejte jej na první placku.
Na dno navrstvěte špenát a ricottu a přidejte dva celé žloutky. Bílky vyšlehejte a potřete jimi vršek náplně. Posypejte koláč sýrem a překryjte ho další plackou.
Náš tip
Koláč pečte 45 minut na 180 °C. Každou placku také nezapomeňte potřít olejem.