TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Chcete u štědrovečerního stolu podávat dva druhy bramborového salátu? Zkuste vídeňský.

Suroviny

800 g brambor
200 ml zeleninového vývaru
2 velké červené cibule
3 lžíce slunečnicového oleje
lžíce jablečného octa
sůl, pepř
bylinka na ozdobu

Postup

Brambory si uvařte v osolené vodě i se slupkou. Ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte je s polovinou vývaru, octem, olejem a na kolečka nakrájenou cibulí.

Vše dobře osolte a opepřete, nechte chvíli odležet.  Bramborový salát míchejte zlehka a pomalu a postupně do něj přilévejte zbytek vývaru.

Salát bude lehce krémový a brambory krásně lesklé. Dozdobte pažitkou nebo petrželkou, případně můžete použít restovanou  cibulku. Přejeme  vám dobrou chuť.

Náš tip

Místo červené cibule se dá použít i jemná bílá cibule.

Tags : Vánoce

Nenechte si ujít další zajímavé články