TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Nahlédnutí do židovské kuchyně nám umožní ochutnat skutečně neobyčejnou polévku, která vás zahřeje nejen v bříšku, ale i u srdce.

Na 6 porcí

200 g brusinek
1 hlávka červeného zelí
2 vejce
200 ml zakysané smetany
cukr
pepř
ocet
sůl na dochucení

Postup

Čerstvé brusinky povaříme ve vodě, až popraskají. Sušené předem namočíme a pak povaříme doměkka. Propasírujeme je přes síto. Zelí nakrájíme nadrobno, dáme vařit, přidáme k němu brusinky i se šťávou a uvaříme doměkka.

Mimo oheň vmícháme rozšlehaná vejce a smetanu a poté polévku dochutíme – má mít jemně sladkokyselou chuť.

Recept pochází z knihy Kuchařka první republiky

Nenechte si ujít další zajímavé články