Nepečený čokoládový cheesecake se skvěle hodí na oslavy narozenin nebo svátků.
Suroviny
Na korpus
1 balení (130 g) kakaových Bebe sušenek
100 g másla
pečicí papír
Na náplň
500 g měkkého tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
300 g čokolády na vaření
hořké kakao a čokoládové hoblinky na posypání
Postup
Dortovou formu vystelte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vytvořenou směs pak natlačte do formy.
Nad párou rozpusťte nalámanou čokoládu. Tvaroh prošlehejte se smetanou a pak do směsi zašlehejte mírně vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Směs nalijte na korpus a uhlaďte.
Dort posypte kakaem a čokoládovými hoblinkami a dejte zatuhnout nejlépe přes noc do lednice.