Drobenkové malinové řezy s tvarohem jsou ideálním moučníkem k odpolední kávě.
Suroviny
Na těsto
300 g polohrubé mouky
170 g cukru krupice
100 g rozpuštěného másla
250 ml mléka
2 vejce
1 balení vanilkového cukru
1 balení prášku do pečiva
máslo a hrubá mouka na plech
Na tvarohový krém
500 g měkkého tvarohu
1 lžíce pudinkového prášku
1 balení vanilkového cukru
špetka citronové kůry
maliny (asi 500 g)
Na drobenku
máslo
polohrubá mouka
cukr krupice
Postup
Všechny ingredience na těsto dobře promíchejte do hladkého těsta. Těsto nalijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu.
V míse smíchejte tvarohy s pudinkovým práškem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Směs opatrně namažte na těsto. Navrch rozložte omyté a osušené maliny a štědře je posypte drobenkou, kterou vypracujete prsty z másla, mouky a cukru.
Koláč pečte v troubě vyhřáté na 185 °C dozlatova, asi 45 minut.