Jemné tvarohovo-jogurtové řezy jsou jednoduché a hotové raz dva, ale chutnají výtečně.
Suroviny
Na těsto
500 g měkkého tvarohu
350 g bílého hustého tvarohu
2 vejce
7 lžic polohrubé mouky
7 lžic pískového cukru
5 lžic másla
1 balení prášku do pečiva
tuk a mouka na plech
Na polevu
180 ml zakysané smetany
1 balení vanilkového cukru
1 vejce
4 lžíce domácího džemu
Postup
Tvaroh, jogurt, vejce a rozměklé máslo prošlehejte ručním šlehačem. Přidejte mouku, cukr a prášek do pečiva a vymíchejte hladké těsto. Nalijte ho na vymazaný a vysypaný vyšší plech a dejte předpéct do trouby vyhřáté na 200 ºC na 10 minut.
Přísady na polevu prošlehejte a pak směsí potřete koláč. Vraťte do trouby a pečte při 180 ºC dalších 35 minut.
Řezy podávejte ozdobené ovocem nebo se zmrzlinou.