Podzim je čas ořechů. Zde je další ze způsobů, jak je zpracovat.
Suroviny na 4 porce
2 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 lžička mleté skořice
1 hrnek oleje
3 hrnky jemně nastrouhané karotky
1 hrnek mletých vlašských ořechů
4 vejce (sníh z bílků)
Na krém
2 plnotučné tvarohy
1 pomazánkové máslo
půl hrnku moučkového cukru
2 vanilkové cukry
šťáva z citronu
2 lžíce másla
Postup
Nastrouhejte najemno. V míse promíchejte všechny ingredience, přidejte olej, žloutky a mrkev. Do vzniklé směsi zlehka vmíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte do vymazané dortové formy a pečte na 180 °C zhruba hodinu. Pozor, aby se vám dort nepřipálil.
Hotový korpus podélně rozkrojte a namažte vyšlehaným krémem, pak přiklopte. Krémem můžete natřít i bok a vršek dortu.