TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Škubánky jsou klasika, asi je znáte. Možná ale nevíte, že pod záhadným slovem kucmoch se skrývají právě ony.

Suroviny

1 kg oloupaných brambor
200 g polohrubé mouky
máslo
cukr
mák

Postup

1 kg oloupaných brambor nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka. Slijeme většinu vody a brambory v hrnci rozmačkáme.

Zasypeme je 200 g polohrubé mouky a rukojetí vařečky do nich uděláme několik děr až ke dnu, přiklopíme poklicí a necháme mouku tzv. propařit. Po 20 minutách odklopíme poklici a vypracujeme z brambor hladké těsto.

Můžeme je upravit dvojím způsobem – naslano či nasladko. Na sladko: Lžící namáčenou v másle vykrajujeme (vyškubáváme) z těsta škubánky. Rozdělíme je na talíře, posypeme mákem a cukrem a přelijeme zbylým máslem.

Tags : škubánky

Nenechte si ujít další zajímavé články