Čočka zapékaná s kysaným zelím a párky, dochucená bylinkami, vás svou chutí mile překvapí.
Suroviny na 4 porce
300 g čočky
4 debrecínské párky
1 mrkev
300 g kysaného zelí
1 cibule
1 lžíce sádla
sůl
pepř
majoránka
libeček
bobkový list
Postup
Předem namočenou čočku uvařte s bobkovým listem doměkka. V polovině vaření přidejte libeček.
Cibuli nakrájejte najemno a opečte na sádle dozlatova. Přidejte nakrájené klobásky a čočku a promíchejte. Nakonec přimíchejte zelí a nastrouhanou mrkev a nechte asi 3 minuty restovat. Ochuťte solí, pepřem a majoránkou.
Směs přendejte do zapékací mísy a dejte péct na 20 až 25 minut do trouby vyhřáté na 190 ºC.
Tags :
babiččiny recepty