Kaštany používáme v kuchyni relativně málo, což je veliká škoda. Zkuste z nich připravit třeba tento skvělý dort.
Suroviny
80 g másla
200 g práškového cukru
8 vajec
150 g uvařených propasírovaných kaštanů
60 g mletých mandlí
80 g hrubé mouky
čerstvé ovoce na ozdobení
Na náplň
100g oloupaných mandlí
50 g práškového cukru
50 ml smetany ke šlehání
1 balíček vanilkového cukru
200 g uvařených propasírovaných kaštanů
Postup
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo vyšleháme s cukrem a přidáme žloutky. Vmícháme kaštany, mandle, sníh a mouku.
Těsto rozdělíme na dvě části a upečeme ve dvou vymaštěných a vysypaných dortových formách. Na náplň upražíme mandle s cukrem, necháme vychladnout a umeleme. Smícháme je s ušlehanou smetanou, vanilkovým cukrem a kaštany.
Vychladlé korpusy spojíme krémem, potřeme jím povrch dortu a ozdobíme šlehačkou a čerstvým ovocem.