V jednoduchosti se skrývá krása. Zelné závitky plněné rýží a mletým masem jsou opravdovou lahůdkou.
Suroviny na 4 porce
1 hlávka zelí
1 cibule
500 g mletého masa
1 vejce
2 lžíce hořčice
150 g vařené rýže
1 lžíce sušených bylinek
sůl
400 g polévkové zeleniny
500 ml čirého vývaru
4 lžíce hotové jíšky
tuk na smažení
Postup
Zelí očistěte a vařte asi 30 minut v osolené vodě. Cibuli pokrájejte najemno. Maso prohněťte s vejcem, hořčicí, bylinkami, cibulí a uvařenou rýží. Promíchejte, osolte a opepřete.
Z hlávky oddělte 8 listů, žebra naplocho nařízněte. Mleté maso rozdělte na 4 porce. Směs naneste na dva přes sebe přeložené listy zelí. Zaviňte a převažte. Závitky opékejte v hrnci na rozpáleném tuku.
Polévkovou zeleninu očistěte a pokrájejte. Přidejte k závitkům a krátce opečte. Přilijeme vývar a vařte asi 40 minut. Závitky vyjměte a vývar zahustěte hotovou jíškou.
Závitky naservírujte a přelijte omáčkou.