Slané smažené nebo pečené taštičky můžete naplnit masovou nebo i čistě zeleninovou směsí z cibule, mrkve a hrášku.
Suroviny
Na těsto
200 g hladké mouky
80 g žitné celozrnné mouky
100 ml teplé vody
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
sezamová semínka na posypání
pečicí papír
Na náplň
1 cibule
maso (kuřecí, jehněčí)
koření (kari, římský kmín, chilli)
slunečnicový olej
Postup
Mouky prosejte do mísy a smíchejte s ostatními suroviny tak, aby se výsledné těsto nelepilo na prsty. Těsto nechte půl hodiny uležet.
Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na rozpáleném oleji na pánvi. Přidejte maso nakrájené na malé kostičky a posypte kořením. Smažte asi 8 minut, pak odstavte.
Uleželé těsto rozválejte na tenkou placku a rozkrájíme na čtverce asi 15×15 cm. Doprostřed dejte směs a zabalte.
Taštičky položte na plech vystlaný pečicím papírem, posypte sezamovými semínky a pečte asi 20 minut v troubě při 200 °C.