Italská klasika, tentokrát ve vašem podání.
Suroviny
1 lžíce olivový olej
100 g nudliček slaniny
1 velká nasekaná cibule nebo pórek
2 nahrubo nastrouhané mrkve
2 pokrájené řapíky celeru
2 utřené stroužek česnek
1 l vývaru
1 plechovka drcených rajčat
1 hrnek drobných těstovin
300 g hlávkového zelí
2 cukety
1 plechovka fazolí v slaném nálevu
1 lžička oregana podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř
parmazán
2 lžíce nasekané petrželové natě
Postup
Rozehřejeme olej, přidáme slaninu, cibuli, mrkev, celer a česnek a jemně osmažíme. Přidáme vývar a rajčata, těstoviny, nakrájené zelí, cuketu, sůl, pepř a oregáno a zamícháme. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Přidáme fazole, petrželovou nať a vaříme dalších asi 10 minut. Podáváme posypané parmazánem.
Tags :
minestrone