Není snad všednější jídlo než rizoto. Vyšperkujte si ho pikantní klobásou, česnekem a feferonkami.
Suroviny na 4 porce
300 g rýže parboiled
200 g klobásy chorizo
200 g cherry rajčat
1 feferonka – 1 cibule
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
sůl, pepř
1 l zeleninového vývaru
Postup
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a opečte ji v hrnci na rozehřátém oleji. Až zesklovatí, přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a prolisované stroužky česneku. Promíchejte a společně opékejte asi 5 minut.
Přisypte propláchnutou rýži a přilijte tolik vývaru, aby byla všechna zrnka rýže ponořená. Vařte na mírném plameni pod pokličkou do změknutí rýže.
Podle potřeby dolévejte vývar. Krátce před dovařením rýže přidejte nakrájená cherry rajčata a nadrobno pokrájenou feferonku.
Hotové rizoto naservírujte na talíře a ozdobte nasekanými čerstvými bylinkami.