TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jemný hruškový koláč je tak vynikající, že až ho jednou ochutnáte, budete ho péct donekonečna.

Suroviny

150 g hladké mouky
200 g cukru krystal
6 lžic másla
2 vejce
1 balení vanilkového cukru
1 balení skořicového cukru
2 lžičky strouhané citronové kůry
špetka mletého kardamomu
1 balení prášku do pečiva
4 hrušky
1 lžíce koňaku
mouka, cukr a máslo na drobenku

Postup

Hrušky oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Zakápněte koňakem, posypte skořicovým cukrem a nechte stát.

V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku kardamomu. V druhé míse ušlehejte máslo a cukr do nadýchané směsi. Přidejte citronovou kůru a ještě chvíli šlehejte. Pak přidejte vejce a suchou směs a promíchejte. Nakonec vmíchejte hrušky s koňakem.

Těsto nalijte do dortové formy vystlané pečicím papírem a vršek posypte drobenkou.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 175 °C asi na 50 minut. Propečenost ověřte špejlí.

Nenechte si ujít další zajímavé články