Upečeme je z jednoduchého těsta. Pokud se vám tvar kostiček zdá pro vegetariány moc odvážný, můžete udělat prostě jen tyčky.
Ingredience
Těsto
500 g hladké mouky
½ kostky kvasnic
125 ml mléka
½ lžičky cukru
sůl
Dip
10 lžic kečupu
nasekaná cibulka
zahradní bylinky
Postup
Připravíme si kvásek. Do mléka nadrobíme kvasnice, přidáme špetku soli a cukr. Přidáme mouku, mléko přiléváme dle potřeby a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
Z těsta vyválíme válečky asi o délce 10 cm a jejich konce lehce nakrojíme.
Plech vyložíme pečicím papírem a jednotlivé kosti pokládáme na plech a konce ještě upravíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a mírně posypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 180 °C dozlatova.
Dip je velice snadný, všechny suroviny smícháme dohromady.
Tags :
kostičky