Omáčku quattro formaggi znáte nejspíše z pizzerie, kde se často používá na pizzu. My si ji tentokrát připravíme s gnocchi.
Suroviny na 2 porce
500 g gnocchi
125 g gorgonzoly
100 g mozzarelly
100 g ementálu
70 g strouhaného parmazánu
½ bílé cibule
bazalka
150 ml smetany na vaření
extra panenský olivový olej
sůl
pepř
Postup
Půlku cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Připravíme si gorgonzolu, mozzarellu bez nálevu, ementál a strouhaný parmazán. Sýry překrájíme na menší kousky.
Na pánvi si rozehřejeme extra panenský olivový olej, nakrájenou cibulku asi minutu zarestujeme. Poté přilijeme 150 ml smetany na vaření, přidáme připravené sýry, opepříme a povaříme.
Vroucí vodu důkladně osolíme a gnocchi uvaříme podle návodu. Připravíme si asi 6 bazalkových lístků, nakrájíme je na tenké proužky a těsně před podáváním je vmícháme do omáčky.
Gnocchi servírujeme s omáčkou a zdobíme čerstvou bazalkou.