TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Což takhle dát si pštrosa!

Suroviny na 2 porce

brandy
sůl
šafrán
2 lžíce másla
drcený barevný pepř
0,2 l smetany ke šlehání
olej
400 g pštrosího masa

Postup

Pštrosí filé (vcelku nebo řezy) naklepeme, osolíme a ochutíme drceným pepřem. Potřeme je olejem, pokapeme brandy a dáme odležet. Ve vlažné vodě vyluhujeme šafrán. Přidáme do šlehačky, osolíme a vaříme do zhoustnutí. Maso vložíme na rozpálený olej, zprudka opečeme a uložíme na chvilku na teplé místo.

Do výpeku přidáme máslo, promícháme a prohřejeme. Pštrosí nakrájíme na plátky, dáme na nahřátý talíř, přelijeme výpekem. Podáváme se šafránovou omáčkou.

Nenechte si ujít další zajímavé články