Tradiční ledabylý americký sendvič se zrodil ve 40. letech minulého století a stále se těší popularitě, ochutnejte ho i vy.
Ingredience
500 g mletého maso, nejlépe mix
2 lžíce mléka
1 zelená paprika
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky hořčice
2 lžičky worcestrové omáčky
6 lžic kečupu
2 lžíce rajčatového protlaku
100 ml vody
2 lžičky cukru
6 ks bagetek
125 g tvrdého sýra
olej
sůl
pepř
Postup
Čerstvé mleté maso dejte do misky, udělejte v něm důlek a do něho přidejte mléko a nechte jej vsáknout.
Nadrobno pokrájenou cibulku nechte na oleji zesklovatět, pak ji přidejte do mletého masa a dále smažte a snažte se odpařit většinu vody. Přidejte kečup s protlakem, drobně pokrájenou papriku, prolisovaný česnek a ostatní koření.
Krájená rajčata i se šťávou a worcester přidávejte společně s cukrem, lehce osolte, přidejte podle chutě pepř a duste doměkka. Připaluje-li se vám směs, můžete podlít vodou.
Bagetky nakrojte tak, aby se daly rozevřít a dobře držely pohromadě a naplňte je ještě teplou masovou směsí. Všechny pak naskládejte do zapékací misky, zasypejte je strouhaným sýrem a zapečte je dokřupava v troubě. Podávejte ihned po vyjmutí z trouby.