TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jsou snadné a svedou je i nezkušení kuchtíci. Můžete je podávat se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.

Suroviny

100 g suché cizrny
1 červená cibule
6 stroužků česneku
2 lžíce špaldové mouky
1 vejce
hrst čerstvé nasekané petrželky
kmín
koriandr
sůl, pepř
slunečnicový olej
na oblohu čínské zelí
mrkev, ředkvičky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa

Postup

Cizrnu několikrát propláchněte studenou vodou, pak ji zalijte dvojnásobným množstvím vody a nechte namáčet přes noc. Pak vodu slijte, zalijte novou a dejte asi na 60 minut vařit.

Mezitím si připravte oblohu. Zeleninu očistěte a zelí nakrouhejte, ředkvičky pokrájejte na malé tenké plátky, mrkev nastrouhejte. Zlehka promíchejte s olivovým olejem a balzamikovým octem.

Počkejte, až cizrna trochu vychladne, pak ji dejte do robotu, přidejte česnek, mouku, bylinky a koření a rozmixujte. Nakonec vmíchejte nadrobno nakrájenou cibuli a vejce a podle chuti osolte a opepřete.

Rukama tvarujte placičky, které smažte na pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk vsajte do ubrousku. Podávejte s připravenou zeleninovou oblohou.

Tags : placky

Nenechte si ujít další zajímavé články