Originálnější snídaně abyste pohledali! Mramorová vejce se skvěle hodí i na párty.
Suroviny
6–10 vajec
1 černý čaj v pytlíku
1 tyčinku skořice
2–3 ks badyánu
5 polévkových lžic sójové omáčky
1–3 lžiček soli
Příprava
Vajíčka uvařte, až jsou středně tvrdá, pak je vyndejte z vody a prudce ochlaďte. Lžící kolem dokola jemně naklepněte skořápku. Dávejte pozor, abyste skořápku úplně nerozbili a aby se z ní nic neodlomilo. Stranou uvařte černý čaj, přidejte skořici, badyán, sójovou omáčku a sůl.
Vejce ponořte do vývaru, nechte je jednou projít varem, asi hodinu je lehce vařte a pak je celý den marinujte ve vývaru. Slano-kořeněný vývar pronikne skrz praskliny ve skořápce, čímž vznikne mramorování. Extra tip: Nemáte-li skořici, obalte čajový pytlík v mleté.