TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pomocí tvarovací pomůcky můžete rizoto naservírovat tak, že bude vypadat opravdu luxusně!

Suroviny na 2 porce

200 g rýže 200 g krájených nebo sušených rajčat
0,75 l vývaru
40 g másla
půlka cibule
3 stroužky česneku
50 g strouhaného parmazánu
bazalka, pepř, sůl

Postup

Půlku másla rozehřejeme na pánvi a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rýži a za stálého míchání pražíme asi 5 minut. Přilijeme sběračku vývaru. Mícháme, dokud rýže vývar nevstřebá a pak přilijeme další sběračku.

Rizoto není nikdy úplně ponořené, ale ani nenecháme vývar kompletně se odpařit. Když spotřebujeme asi polovinu vývaru, přidáme krájená rajčata a důkladně promícháme. Dál přidáváme vývar a za stálého míchání necháme tekutinu vstřebat do rýže.

Asi za 20 minut by se měl všechen vývar vstřebat. Rizoto je krémové, ale rýže zůstává nerozvařená. Odstavíme z plotny, přidáme parmezán a zbytek másla, zamícháme a necháme asi 2 minuty odstát. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Posypeme bazalkou.

Extra tip: Také můžeme rajčata přidat až na konec a formičkou vytvořit na talíři dvoubarevné kopečky rizota.

Tags : rizoto

Nenechte si ujít další zajímavé články

Stylový pobyt v zahradě
rezidenceonline.cz

Stylový pobyt v zahradě

Funkčnost, odolnost, uživatelský komfort, v neposlední řadě...
Pouť Českého Anděla: Další ročník je za dveřmi
epochanacestach.cz

Pouť Českého Anděla: Další...

Když se řekne pouť, mnoho lidí si nejspíš...
Zrak jako okno do budoucnosti: Jak oči mohou odhalit demenci roky před diagnózou?
21stoleti.cz

Zrak jako okno do budoucnosti:...

Demence souvisí se ztrátou...
Veselé plstěné!
panidomu.cz

Veselé plstěné!

Plsť je skvělým materiálem pro sváteční dekorace....
Nos jako osobní identifikátor
epochaplus.cz

Nos jako osobní identifikátor

Lidský nos dokáže rozlišit bilion různých vůní a...
Před smrtí myslel na obětování kohouta: Záhada posledních slov filozofa Sókrata
enigmaplus.cz

Před smrtí myslel na obětování...

Bylo o něm řečeno, že snesl...
Síla kaviáru v nové dimenzi: La Prairie představuje Skin Caviar Hydro Emulsion
iluxus.cz

Síla kaviáru v nové dimenzi:...

La Prairie otevírá novou...
Skypool Dubai: plavba mezi mrakodrapy
epochalnisvet.cz

Skypool Dubai: plavba mezi...

Dubajskou zátoka Bussiness Bay brzy získá...
Bojím se, co bude  s vnoučaty!
skutecnepribehy.cz

Bojím se, co bude s vnoučaty!

Mám dvě děti, syna a dceru. Vždy jsem byla...
Zbrklý kurýr zavařil horlivému diplomatovi
historyplus.cz

Zbrklý kurýr zavařil...

Prohlídky na hranicích jsou tentokrát zvlášť...
Zeleninový salát s kuřetem
nejsemsama.cz

Zeleninový salát s kuřetem

Vařené kuřecí maso bez kůže je naprosto dietní a tento vietnamský...
Margita překvapil: Šperky po Hance putují dál – komu je dal?
nasehvezdy.cz

Margita překvapil: Šperky po...

Od smrti zpěvačky Hany...