Vyzkoušejte úžasný hráškový krém podle herečky Sandry Parmové
Suroviny na 5 porcí
2 lžíce másla
1 lžíce nasekaných bylinek
(pažitka petrželka nebo libeček)
1 velká cibule
2 středně velké brambory
400 g mraženého hrášku
1,5 l zeleninového vývaru
sůl, pepř
Postup
Máslo rozpustíme v hrnci a osmažíme na něm najemno nasekanou cibulku. Poté přilijeme zeleninový vývar a na malé kostičky nakrájené brambory.
Když jsou brambory měkké, přidáme bylinky a mražený hrášek. Vše společně necháme cca 5 minut povařit a poté rozmixujeme tyčovým mixérem.
Pokud nám polévka přijde málo hustá, přidáme hrášek a po chvíli opět promixujeme. Na ozdobu můžeme polévku posypat čerstvými bylinkami, parmazánem nebo přidat opečené houskové krutony.
Tags :
krém