Dobrá kuřecí polévka je grunt. Zahřeje, posílí organizmus a vymete z těla bacily.
Suroviny na 4 porce
½ hrnku divoké rýže
1 cibule
3 mrkve
½ hrnku celerové natě
3 kuřecí prsa
5 stroužků česneku
2 bobkové listy
sůl, mletý černý pepř
1 l vody
5 lžic másla
100 g hladké mouky
400 ml mléka
Postup
Do tlakového hrnce nasypte propláchnutou divokou rýži, najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a nasekanou celerovou nať. Přidejte maso, prolisovaný česnek a bobkové listy. Osolte, opepřete a podlijte vodou. Promíchejte, přiklopte a vařte asi 40 minut.
Po uvaření vyndejte maso a bobkové listy. Maso nakrájejte na kostičky nebo na tenké proužky.
Připravte si jíšku. Máslo rozpusťte v kastrůlku, přidejte mouku a umíchejte kaši. Zalijte mlékem a umíchejte hladkou jíšku.
Jíšku vlijte do polévky a vše důkladně promíchejte. Vraťte maso do polévky, prohřejte a podle chuti osolte a opepřete.