Rychlé, chutné a ten, kdo má vejce rád, rozhodně bude potěšen touto kombinací, která dá vyniknou lehkému nádechu cibule, která se snoubí s kořeněnou chutí a jemností smetany.
Suroviny
4 vejce
4 dcl sladké smetany
1 střední cibule
30g másla
4 kuličky nového koření
bobkový listopad, pepř, sůl
Postup
Rozkrojíme si cibuli a pokrájíme na půlkruhy. Na pánev dáme rozhřát máslo, přidáme cibuli a zlehka zasmažíme. Neměla by se nám přichytit.
Zalijeme smetanou, přidáme nové koření a bobkový list a přivedeme k mírnému varu. Zlehka mícháme cca 1 – 2 minuty. Pak postupně rozklepneme vejce do pánve, plotýnku ztlumíme jen na mírný oheň. Osolíme, opepříme a již nemícháme.
Pokrm je hotový zhruba za 4–5 minut. Na pánvi rozdělíme na 4 díly tak, abychom neporušili žloutek. Na talíři můžeme dozdobit třeba ještě pažitkou či petrželkou a můžeme podávat, nejlépe s pečivem.